Segít-net-ek? Avagy Segíthetek Neked is, vagy segíts Te is!

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítsünk egymásnak. Szeretném megosztani segítségért szóló szavaimat, mely remélem válaszra, tapasztalatra tanácsra talál. Remélem minél több embernek tudok segíteni az oldal létrehozásával.

Az Almaecet, mint egészségmegőrző és rákmegelőző szer!

Egy cikkre bukkantam ajánlás alapján, melyet nektekis ajánlok!

 

A szervezet megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a normál értéket meg nem haladó koleszterinszint. A májban termelődő vegyület nagy szerepet játszik a hormonháztartásban, ami egyben a testben lejátszódó folyamatok sokaságára hat ki.

Mindemellett a koleszterinszint elváltozásai olyan betegségek kialakulását növelik meg, mint a szív- és érrendszeri problémák, diabétesz, vese rendellenességek, vagy sárgaság. Nem árt tehát, ha ügyelünk arra, hogy a koleszterinszint a megengedett értékeken belül mozogjon! Ebben segíthet az almaecet is, de vajon hogyan?

A jó és a rossz harca

A koleszterin esetében két csoportot különböztetünk meg. Az úgynevezett HDL - vagyis magas sűrűségű - a jó koleszterin, mivel a vérbe jutva segít a túl nagy mennyiségben jelen lévő koleszterint visszajuttatni a májba. Ezzel szemben az úgynevezett LDL - vagyis kis sűrűségű - koleszterin a vérben az érfalakra tapadva lerakódik, elmeszesítve azokat. A feladat tehát, hogy ezt a folyamatot a megfelelő szinten tartással megakadályozzuk.

Miben segít az almaecet?

A máj megtermeli a szervezet számára szükséges koleszterint. Az almaecet jótékony hatása a máj működésének elősegítésében valósul meg, beleértve a méreganyagok lebontását. Ezáltal biztosítva lesz a zavartalan működés, és a megfelelő vérkeringés.

 

Ősi gyógymódok egyike

Az almaecet jótékony hatásainak felhasználása nem ismeretlen fogalom a termesztés gyógymódokat alkalmazók számára. Az ősi kultúrákban, Indiában, és az ókori Egyiptomban egyaránt bevetették az almaecetet a gyógyításban. Már abban az időben felismerték, hogy a kivonat elősegíti a véráramlást és ezzel együtt javítja a vérkeringést.

Tisztít és élénkít

Az almaecetben található hasznos ásványi anyagok, vitaminok és enzimek felgyorsítják az emésztést, elősegítik a máj működését, illetve a méreganyagok lebontását, hozzájárulva ezzel a szervezet fizikai és szellemi vitalitásának növeléséhez.

Baktériumölő hatásának köszönhetően szebbé teszi bőrünket, és javítja a hajszálak állapotát. Az almaecet diétával a vér rossz koleszterinszintje akár 30 %-kal csökkenthető! Ahhoz, hogy a diéta valóban hasznos legyen, nem kell mást tenni, mint reggeli előtt éh gyomorra meginni egy pohár vizet, 1 evőkanál almaecettel elkeverve.

Ezt ajánlott megismételni negyed órával ebéd előtt, valamint ugyanennyivel lefekvés előtt! Ezzel a módszerrel az értékes összetevők a szervezetbe jutva kifejtik jótékony hatásukat a már említett módon.

Pozitív mellékhatás

A rendszeres fogyasztással nem csak egészségesebbek, de karcsúbbak is leszünk! Az almaecet ugyanis elősegíti a máj megfelelő működését és hozzájárul a zsírsejtek lebontásához, ezzel megakadályozva a további zsírsejtek lerakodását, illetve hozzásegít a folyamatos felesleg elégetéséhez. A következő bevásárlásnál tehát nem árt beszerezni egy üveggel, és kipróbálni a kúrát!


Az alma és az almaecet jótékony hatásai

Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint, terhesség alatt a rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását. A tanulmányban több mint 1200 gyermeket figyeltek meg.

Végigkövették a terhesség alatt az édesanya táplálkozási szokásait, majd kérdőívek segítségével és orvosi vizsgálatokkal ellenőrizték a gyerekek egészségi állapotát. Végül megállapították, hogy azon anyák, akik a várandósság ideje alatt rendszeresen almát fogyasztottak születendő gyermekükben csökkent az asztma kialakulásának kockázata.

Egy másik vizsgálatot összegezve, amelyet a Londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság végzett, arra a felismerésre jutottak, hogy azokban a gyerekekben, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik 1 hónapban csak egyszer vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották azt.

Ezt az eredményt annak tulajdonították, hogy az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat, mint az egész gyümölcs.

A tanulmány alapján a banán is hasonlóan egészséges, a rendszeres fogyasztása szintén csökkenti az asztma előfordulását.

Az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatása

A két tanulmány feltehetően az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatását tükrözi. A flavonoidok antioxidáns hatású (sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében közreműködnek) növényi anyagok.

Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

A flavonoidok emellett erősítik az immunrendszert, rákmegelőző-, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Összességében védik az egészségünket.

Alma - emésztést segítő és rákmegelőző

Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.

Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

Alma és a vitaminok 

  Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

Az almában megtalálható vitaminok nem különböznek más gyümölcs vitamintartalmától. Tartalmaz A vitamint, B-komplex vitaminokat. C-vitamin tartalma jóval csekélyebb, mint az egyéb citrusféléké (citrom, narancs), mégis a benne megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.

Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, aszelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.

Az almát többféleképpen készíthetjük el és fogyaszthatjuk, mivel a benne rejlő hatóanyagok nagy részét a feldolgozás alatt is megőrzi. Ihatjuk szűrt illetve rostos üdítő változatát. A szárított almahéjból készíthetünk teát, amit kiváló hatású gyomor és bélbántalmak ellen.

A háziasszonyok saláták készítéséhez hasznosíthatják almaecet formájában, mely a fogyókúrázók által is közkedvelt, természetes zsírégető tulajdonsága miatt.

(WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin)

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 4
Heti: 24
Havi: 106
Össz.: 15 985

Látogatottság növelés
Oldal: gyógyító almaecet
Segít-net-ek? Avagy Segíthetek Neked is, vagy segíts Te is! - © 2008 - 2024 - segit-net-ek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »