Segít-net-ek? Avagy Segíthetek Neked is, vagy segíts Te is!

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítsünk egymásnak. Szeretném megosztani segítségért szóló szavaimat, mely remélem válaszra, tapasztalatra tanácsra talál. Remélem minél több embernek tudok segíteni az oldal létrehozásával.

Receptek a 4 hetes étrendhez

 

 

Hajdinakása reszelt almával, mákkal
 
Hajdina pelyhet 2,5-3 szoros forró vízzel felöntjük és 3 percig főzzük.  Lehűlés után keverjük hozzá a reszelt almát, mákot, ízlés szerint fahéjat, őrölt szegfűszeget.
 
Karfiolleves burgonyagombóccal
 
Olajon egy fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, majd köménnyel, pirospaprikával szórjuk és felengedjük desztillált vízzel. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat és tiszta sóval megsózzuk. Miután félpuhává főttek belerakjuk a diónyi krumpligombócokat. Miután megfőttek (feljöttek a leves tetejére) majorannával, vagy tárkonnyal fűszerezzük és rizsliszttel behabarjuk. Tálaláskor citrommal ízesíthetjük.
 
Burgonyagombóc: A héjában főtt krumplit összetörjük, majd hozzáadunk egy tojást, tiszta sót és annyi hajdinalisztet, hogy formázható legyen. Nedves kézzel formázzuk.
 
Tökfasírt kukoricás quinoával, lucernacsírával
 
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, tojással, tiszta sóval, kaporral, kevés kurkumával és kukoricaliszttel összekeverjük. Serpenyőben kevés lenmagolajat  hevítünk, majd evőkanállal halmokat teszünk bele, kissé meglapítva mindkét oldalát pirítjuk.
Köret: a quinoát kétszeres mennyiségű vízzel megfőzzük, főtt kukoricával elkeverjük, tiszta sóval ízesítjük. Tálalásnál lucernacsírát szórunk a tetejére.
 
nyers zöldséglevesNyers zöldségleves (4 személyre)
 
  • 3 sárgarépa reszelve
  • fél karfiol apró rózsákra szedve
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1,5 teáskanál tiszta só
  • 1,5 teáskanál natúr vegeta (vegamix)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük, pár órát állni hagyjuk. Fogyasztás előtt kb. 2 liter forró desztillált vizet adunk hozzá.
 
Barnarizs avokádókrémmel, jégsalátával
 
A barnarizst éppen csak megpirítjuk, majd 1,5-szörös vízben puhára főzzük. Tiszta sóval, és egyéb fűszerekkel ízesítjük. Egy-két érett avokádót kimagozunk, héjából kikanalazva húsát villával krémesre törjük. Citrom lével, kakukkfűvel, fokhagymával, petrezselyemmel, köménymaggal ízlés szerint fűszerezzük. Külön halmokban tálaljuk friss salátával.
 
Kölesfelfújt mazsolával
Hozzávalók:
  • 1 csésze köles
  • 3-4 csésze víz (aminek egy része lehet kókusztej)
  • Citromhéj
  • Fahéj
  • Mazsola
  • Darált mák, vagy dió
  • Néhány evőkanál lekvár 
  • Olaj (szőlőmag, len)
  • Ízlés szerint esetleg méz, vagy stevia
 
A hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük kivajazott sütőformába. Max. 140 fokon egy óráig süssük készre, félidőben érdemes átkeverni.
 
zöldségkrémlevesZöldség krémleves mandulapálcikákkal
 
Kevés mangalica szalonnát kockára vágunk és megpirítunk. Hagymát kockázunk és a zsíron megfonnyasztjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A zöldséget (sárgarépa, brokkoli, zeller, vagy karfiol) rárakjuk, vízzel felöntjük, és megfőzzük. Végén a zöldségek nagy részét egy botmixerrel összeturmixoljuk. Evőkanál rizslisztet hideg vízben elkeverünk és a leveshez adjuk, majd egyet még forralunk rajta. Tálaláskor pirított, vagy nyers mandulával megszórjuk.
 
palacsintaHajdinapalacsinta (lekvár-mák, lekvár-dió)
 
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 25 dkg hajdinaliszt
  • rizstej
  • szódavíz
  • citromhéj
  • csipet tiszta só
Palacsintatésztát keverünk az összetevőkből, és a hagyományos módon kisütjük őket. Dióval-lekvárral, és mákkal-lekvárral megtöltjük őket.
 
Zellerkrémleves pirított mandulával és fetasajttal
 
Vajon póréhagymát fonnyasztunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott zellert. Reszelt szerecsendióval és őrölt köménnyel megszórjuk, majd felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk. Főzés után összeturmixoljuk. Rizsliszt és rizstej keverékével behabarjuk. Pirított mandulával és fetasajttal tálaljuk.
 
Fahéjas főtt köles, ananásszal, mazsolával
 
A kölest három-négyszeres vízben megfőzzük, majd fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, gyömbérrel, mézzel (steviával) ízesítjük. Turmixolunk rajta egyet, szükség esetén köles-, vagy rizstejjel hígítjuk. Miután kihűlt mazsolát és ananászt adunk hozzá.
 
Mákos kukoricapuliszka lekvárral
 
A kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben kevés tiszta sóval megfőzzük. Kb. 10 percig állni hagyjuk. Amikor kezd dermedni, olajos kanállal galuskákat szaggatunk belőle. Mákkal, mézzel ízesítjük, lekvárt kínálunk hozzá.
 
Kecskesajtos baromfivirsli kígyóuborkával, olívabogyóval
 
A baromfivirslit hosszában félbevágjuk, majd egyik felüket egy -szőlőmagolajjal finoman kikent- jénaiba rakjuk, úgy hogy széleik összeérjenek. Megszórjuk egyenletesen reszelt kecskesajttal, majd a virslik másik felét ráhelyezzük a sajtra. Ennek tetejét ismét reszelt kecskesajttal borítjuk. Sütőben grillezve kb. 20 perc alatt ropogósra sül. Legvégén a tetejét még fűszerezhetjük, pl garam masalával, vagy köménnyel.
Az uborkát meghámozva, vastag karikákra vágjuk. Olíva bogyót keverve hozzá kakukkfűvel, tiszta sóval, citrommal ízesítjük.
 
Gesztenyével töltött sült alma
 
Az egészben hagyott alma magházát kivájjuk, helyére natúr gesztenyepürét töltünk. Tetejét egy kanál lekvárral és egy fél dióval zárjuk le. 15-20 percig sütjük 140 fokon.
 
Párolt hajdina mákkal, reszelt almával, céklával és gyömbérrel
 
A hajdinát 3-3,5 szeres vízben puhára főzzük, kb. 15 perc alatt. Miután kihűlt hozzá adjuk a reszelt almát. A gyömbért apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük, vagy egy almával összeturmixoljuk és úgy keverjük a hajdinához. Mazsolával, mézzel, citromhéjjal ízesíthetjük.
 
Sült hal citromos fejessalátával
 
A mirelit halszeleteket kevés tiszta sóval és borssal ízesítjük, majd szőlőmag olajon vagy vajon mindkét oldalukat átsütjük. Citromos, olívabogyós fejessalátával tálaljuk.
 
Tökfőzelék kölesfasírttal
 
Olajon apróra vágott hagymát fonnyasztunk és pirospaprikával meg szórjuk. Gyalult tököt, tiszta sót, kevés vizet, és aprított kaporlevelet adunk hozzá. Főzzük és rizsliszt és rizstej keverékével habarjuk. Citromlével ízesítjük. A főzelék mellé kölesfasírt porból fasírtot sütünk.
 
Tofupecsenye zöldséggel, napraforgómaggal
 
A lehetőleg bio tofut szeletekre vágjuk. Olajon (vajon) megpirítjuk. Míg az egyik fele pirul megszórhatjuk mustármaggal, egész köménnyel, kakukkfűvel, megfordítva pirítjuk őket. Tálaláskor szójaszósszal és citromlével ízesítjük. Köretnek vegyessaláta, vagy párolt zöldség ajánlott, pirított  napraforgó-, tök-, vagy szezám maggal, esetleg dióval megszórva.
 
Cikóriás rizskása ananásszal
 
Rizspelyhet háromszoros (forrásban lévő) vízzel 10 percig főzzük. Miután kihűlt adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, mézet (stevia-t), csipet tiszta sót és az apróra vágott friss ananászt. Tálalásnál instant cikóriával díszíthetjük  (alternatíva lehet a fahéj, karob, kávé, kakaópor is).
 
Natúr hal sóágyon sütve, idénysalátával
 
A halat (lazacból, pisztrángból a legjobb) megmosva és szárazra törölve beirdaljuk. Belsejüket tiszta sóval ízlés szerint megsózzuk és friss kakukkfűvel, bio citromkarikákkal teletömjük. Az irdalásokba fokhagyma szeleteket illesztünk. Egy tepsit 2 cm vastagon nagyszemű durva sóval megtöltünk, majd még annyi sót adunk hozzá, hogy a halakat betakarja. Akár meg is spriccelhetjük vízzel, hogy a só valódi kéreggé süljön. Előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük. A sótól megtisztítva fogyasztjuk.
 
csípős-savanyú káposztalevesCsípős-savanyú leves káposztával
 
Kevés forró olajban csíkokra vágott sárgarépát és édeskáposztát félpuhára párolunk, reszelt gyömbérrel, kurkumával fűszerezzük. Desztillált vízzel felengedve tiszta sóval ízesítjük, és felforraljuk.Tofukockákkal, fafül-, vagy shitake gombával gazdagíthatjuk, és egy kávéskanál agar-agarral sűrítjük. Tálaláskor citrommal és chilivel ízesítjük.
 
Kukorica puliszka párolt savanyúkáposztával, pirított mangalica szalonnával
 
A kukoricadarát 3 szoros forró vízzel e keverjük, majd 5 percig folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután egy alufóliával bélelt, vagy előre kivajazott őzgerinc formába öntjük, és min. 15 percig állni hagyjuk. Mangalica szalonnán hagymát dinsztelünk köménymaggal, majd hozzá adjuk a savanyú káposztát néhány szem borókabogyóval és feketeborssal. Néhány keverés után egy kevés vízzel felöntjük. Ízlés szerint pároljuk. A puliszkát szeletelve, kis szalonnapörccel, és a párolt káposztával tálaljuk.
 
Fűszeres zöldségek olivával, puffasztott Hamlet rizzsel
 
Nyers idényzöldségeket felaprítjuk, kakukkfűvel, kaporral, bazsalikommal, morzsolt parlagfűvel, tiszta sóval… ízlés szerint meghintjük. Puffasztott Hamlet rizsre téve fokhagymás olívaolajjal finoman meglocsoljuk.
 
Csipetkés zöldbableves
 
Kevés olajon (szőlőmag, len) apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd köménnyel és pirospaprikával fűszerezzük. Felengedjük desztillált vízzel, hozzá adjuk a karikázott répát és zöldbabot, egy csipet tiszta sót. Puhára főzzük, majd beleszaggatjuk a csipetkét. Miután lekapcsoltuk, belereszeljük  a fokhagymát, és friss petrezselyemmel meghintjük.
Csipetke: Két tojásból, kukoricalisztből, vízből és csipet tiszta sóból sűrű nokedli tésztát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tésztába ízlés szerint keverhetünk zöldfűszereket, petrezselymet, zellerzöldet, kakukkfüvet... stb.
 
Császármorzsa kölesből, mazsolával, lekvárral
 
A kölest egy kevés vajon éppen illatosra pirítjuk, majd 2,5 szeres vízzel felöntjük. Fahéjjal ízlés szerint fűszerezzük. Lefedve puhára főzzük. Miután kész, egy marék mazsolát adunk hozzá. Baracklekvárral tálaljuk, citromfű levelével díszíthetjük.
 
amaratngolyókAmarant golyók 
 
Egy zacskó puffasztott amarantot összekeverünk egy csomag gesztenyemasszával, ízlés szerint aszalt gyümölcs darabokkal, kevés mogyoróvajjal, esetleg villával tört banánnal vagy egy kevés lekvárral. Nedves kézzel golyókat formázunk és kókuszba, vagy félrerakott puffasztott amarantba forgatjuk őket.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 21
Havi: 67
Össz.: 16 598

Látogatottság növelés
Oldal: 4 hetes étrend
Segít-net-ek? Avagy Segíthetek Neked is, vagy segíts Te is! - © 2008 - 2024 - segit-net-ek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »